Ροή Ειδήσεων

Ο «Πατριάρχης του Δάσους του Αμαζονίου» και η διασπάθιση κρατικών κονδυλίων (Μέρος Β')


Ο Νίκος Παπαχρήστου, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Μετεξέλιξη» (ιδιοκτησίας Νέας Δημοκρατίας), ήταν αυτός που "κάλυψε" δημοσιογραφικά το εν πλω Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε το 2006 στη Βραζιλία με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διάσωση του οικοσυστήματος του Αμαζονίου.

Ως δημοσιογράφος και της εφημερίδας «Η Καθημερινή» ο Νίκος Παπαχρήστου αρθρογράφησε μεταξύ άλλων και για την εκκλησιαστική κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπως για παράδειγμα σχετικά με την προσφυγή που είχε κάνει ο αντικανονικά εκλεγμένος στον πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου Θεόφιλος ζητώντας να αναγνωριστεί από τις ισραηλινές αρχές.

Η έκδοση απόφασης ως τα τέλη του 2007 είχε αναβληθεί αρκετές φορές και σε μία από εκείνες τις χρονικές μεταθέσεις ο Νίκος Παπαχρήστου σε ρεπορτάζ με τίτλο «Παιχνίδια με την αναγνώριση Θεόφιλου» θα γράψει πως το «Τελ Αβίβ ωστόσο φαίνεται να θέλει να εξασφαλίσει τα ακίνητα που μίσθωσε επί εποχής Ειρηναίου η εταιρεία Ατερέτ Κοχανίμ» (δες «Η Καθημερινή» 17.02.2007).

Σαν ιστολόγιο τον παρακαλούμε να μας στείλει τα αδιάσειστα στοιχεία  που τεκμηριώνουν αυτό που έγραψε περί της εβραϊκής οργάνωση.

Υ.Γ. 1: Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ισοτιμία» (21 & 22.03.2009) ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς «που ήταν επί χρόνια ανταποκριτής μεγάλων μέσων ενημέρωσης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχε συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg το 2002 και το 2008, στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών».



Υ.Γ. 2: «Πιθανότατα, ο διάδοχος (σ.σ του Πατριάρχη Ειρηναίου) θα προέλθει από τη νεότερη γενιά κληρικών.. όπως.. ο Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου Θεόφιλος την υποψηφιότητα του οποίου υποστηρίζουν ισχυροί Ελληνοαμερικανοί (δες «kathimerini.gr», Νίκος Παπαχρήστου, 08.05.2005)».