Ροή Ειδήσεων

Ο «Πατριάρχης του Δάσους του Αμαζονίου» και η διασπάθιση κρατικών κονδυλίων (Μέρος Α')

μετεξέλιξη (Σεπτέμβριος 2006, σελ. 32-35). Πρόκειται για έκδοση
πολιτικής σύνθεσης και παρέμβασης ιδιοκτησίας της Νέας Δημοκρατίας!


Σύμφωνα με τον απεσταλμένο και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του παραπάνω Περιοδικού Νίκο Παπαχρήστου: «Στις 13 Ιουλίου 2006 και για 8 ημέρες η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας προσκάλεσε περισσότερους από 200 ειδικούς επιστήμονες, περιβαλλοντολόγους, ακτιβιστές, πολιτικούς και Θρησκευτικούς λειτουργούς να βρεθούν στον Αμαζόνιο για να συζητήσουν για τον ποταμό, το περιβάλλον του, τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες διάσωσής του».

«Η πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου την Θρησκεία και την Επιστήμη με στόχο τη διάσωση του Περιβάλλοντος προκάλεσε το ενδιαφέρον Διεθνών Οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ, της Κυβέρνησης της Βραζιλίας και της τοπικής κυβέρνησης της Αμαζονίας».

«Ήταν η πρώτη φορά που κάναμε παρόμοιο περιβαλλοντικό συμπόσιο εκτός του χώρου της Ευρώπης και από όλους τους μετάσχοντες θεωρήθηκε το πλέον καρποφόρο, επιτυχές και αποδοτικό» σημείωνε σε δηλώσεις του στη «Μ» ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

«Είναι ένας ποταμός ζωής με συμβολική σημασία για τους πληθυσμούς της περιοχής όπου επί χιλιάδες χρόνια έχουν καταφέρει σε ειρήνη και συνεργασία με το οικοσύστημά του να αναπτύξουν έναν ξεχωριστό πολιτισμό», επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Παπαντωνόπουλος, επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κύκλος της Πάτμου» που έχει την οργανωτική εποπτεία των Συμποσίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου [...] ενώ την οργανωτική ευθύνη έχει, σύμφωνα με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη, η αεικίνητη συνεργάτης του κ. Μαρία Μπέκετ.

Την πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στήριξε και η ελληνική κυβέρνηση ενώ στην έναρξη των εργασιών του Συμποσίου παρέστη ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών (και νυν υπουργός Εσωτερικών) κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Υ.Γ.: Το Συμπόσιο επιχορηγήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» με 256.000 ευρώ, ενώ η συγκεκριμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση έχει μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ..


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...