Translate

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

«Mικρό Φανάρι» η Αποστολική Εκκλησία της Κρήτης! Και γιατί να το κρύψει άλλωστε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών; Κάτι παραπάνω θα ξέρει...Ο Οικουμενικός Πατριάρχης!

Ο μητροπολίτης Σασίμων στα Ιεροσόλυμα...

 
Για να μην αισθανθεί την παραμικρή έλλειψη του τουρκικού στοιχείου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την επίσκεψή του στα Χανιά, οι τοπικές αρχές φρόντισαν να μετατρέψουν την ένδοξη γενέτειρα του Βενιζέλου σε τουρκοκρατούμενη πόλη.

Ενδεικτικά, διαβάστε τις παρακάτω ενέργειες:


Τα ανωτέρω είναι απαίτηση φόρου τιμής για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Κρήτης από τον Οθωμανικό ζυγό και επιβράβευση των θυσιών του αδούλωτου κρητικού λαού;

Ή μήπως είναι προάγγελος μελλοντικών δεινών;«ΕΘΝΟΣ», 22.05.2007: Στη Γαλλία εμφάνισαν την Κρήτη με σημαία της Κρητικής Πολιτείας!


Οι Μεγάλες Δυνάμεις που πάντοτε ενδιαφέρονταν για την Κρήτη, λόγω της στρατηγικής της σημασίας και από καιρό είχαν συγκεντρώσει τους στόλους τους γύρω από το νησί, αποφάσισαν με τη Συνθήκη του Βερολίνου το 1896 να προχωρήσουν σε οριστική λύση του Κρητικού ζητήματος, με τη διεθνή κατοχύρωση του νησιού και την ανακήρυξή του σε αυτόνομη πολιτεία. Μετά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 όπου τα Οθωμανικά Στρατεύματα νίκησαν κατά κράτος τα αντίστοιχα ελληνικά στο Θεσσαλικό Μέτωπο, η Ελλάδα υπέγραψε στην Κωνσταντινούπολη Συνθήκη Ειρήνης με την Τουρκία και κατόπιν διαβουλεύσεων ορίστηκε Ύπατος Αρμοστής ο Πρίγκιπας της Ελλάδος Γεώργιος. Έδρα του Ύπατου Αρμοστή και πρωτεύουσα του Κρητικού κράτους ήταν η πόλη των Χανίων. Η Κρητική πολιτεία είχε τη δική της σημαία, μία παραλλαγή της Ελληνικής. Λευκός σταυρός που χώριζε τη σημαία σε τέσσερα τετράγωνα, από τα οποία τα τρία ήταν κυανά, ενώ το τέταρτο, προς το μέρος του κονταριού, ήταν κόκκινο με ένα λευκό άστρο στο κέντρο, σύμβολο της επικυριαρχίας του Σουλτάνου («Ελεύθερη Ώρα», 02.12.2007).

 

Υ.Γ. 1: Όλως τυχαίως, στο Παρίσι καλεί ο Ολάντ τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για να συζητήσουν διεθνή θέματα (βλ. defencenet.gr, 20/08/2012).

Υ.Γ. 2: Ο Πατριάρχης του Γένους στο «μικρό Φανάρι»...γιατί κάτι παραπάνω θα ξέρει ο μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών!

Υ.Γ. 3: Στις 24.08.2012 ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου σε ανακοίνωσή του προσπαθεί να καταθέσει τα γενόμενα στο πρόβλημα των σχέσεων του Νίκου Καζαντζάκη με την Εκκλησία και «ειδικότερα τα θρυλούμενα περί αφορισμού και μη ενταφιασμού από την Ορθόδοξη Εκκλησία του μεγάλου διανοούμενου και στοχαστή...». Για την Ιστορία υπενθυμίζουμε δήλωση του συγγραφέα, ο οποίος έλεγε «είμαι Κρητικός, δεν είμαι Έλληνας» και έγραφε προς τον Πρεβελάκη: «Μισώ και σιχαίνομαι την Ελλάδα και τους Έλληνες, την ξεπλυμένη ράτσα την φελάχα, μισώ την Ρωμιοσύνη» («Ελεύθερη Ώρα», 02.12.2007).

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Επικοινωνία