Ροή Ειδήσεων

Με ανακρίβειες και ανυπόστατες διαδόσεις εναντίον του Πατριάρχη Ειρηναίου κορύφωσε την εισπήδησή του στα Ιεροσόλυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (ΜΠΟΧΑ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ...ΜΕΡΟΣ ΔΕΚΑΤΟ).

23 Μαΐου 2005: Αργά το βράδυ ο κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία των αντιφρονούντων Αγιοταφιτών (σ.σ οι μητροπολίτες: Καισαρείας Βασίλειος, Πέτρας Κορνήλιος, οι αρχιεπίσκοποι: Γεράσων Θεοφάνης, Ιόππης Δαμασκηνός, Θαβωρίου Θεόφιλος, οι αρχιμανδρίτες: Ιννοκέντιος, Αριστόβουλος, Μακάριος, Θεοδόσιος, Μόδεστος και ο μοναχός Ειρήναρχος) επικεφαλής των οποίων ήταν ο αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης και αρχιγραμματέας της Συνόδου του Πατριαρχείου Αρίσταρχος, ο οποίος μάλιστα του παρέδωσε έναν φάκελο με στοιχεία κατά του Πατριάρχη Ειρηναίου και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατούσε στα Ιεροσόλυμα τον τελευταίο καιρό (βλ. «ΤΑ ΝΕΑ» 24.05.2005).

Στην Πανορθόδοξο Συνδιάσκεψη κατίσχυσε ο ερασιτεχνισμός και η άγνοια των εκκλησιαστικών πραγμάτων. Επιπλέον ο Ιορδανικός νόμος του 1958  κ α τ α π α τ ή θ η κ ε  ελέω αντιφρονούντων Αγιοταφιτών και κατόπιν απαίτησης της τότε ελληνικής κυβέρνησης προς το Βασίλειο της Ιορδανίας.

24 Μαΐου 2005: Στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι οι εργασίες της Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης την οποία είχε συγκαλέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης ασχολείται με την αποκήρυξη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου από υπηρετούντες κληρικούς της Σιωνίτιδας Εκκλησίας.

Στην εισήγησή του προς τους λοιπούς θρησκευτικούς ηγέτες ο πρόεδρος Οικουμενικός Πατριάρχης θα ζητήσει την θυσιαστική παραίτηση του μακαριωτάτου κ.κ. Ειρηναίου με το πρόσχημα της διασαλευθείσας ειρήνης και ενότητας μεταξύ των μελών της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας, υπακούοντας έτσι στα κελεύσματα του διαγγελέα πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Παναγιώτη Σκανδαλάκη.

Εμείς εντόπισαμε την συγκεκριμένη ομιλία-παρέμβαση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου και την παρουσιάζουμε για να τη σχολιάσουμε ακολούθως και σε επιμηκυνόμενες αναρτήσεις μας.

Eisigisi

Άνωθεν η εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη. Βρίσκεται στην διδακτορική διατριβή του αρχιεπισκόπου Ιόππης Δαμασκηνού (Γκαγκανιάρα) υπό τον τίτλο «Η διοικητική οργάνωσις του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων».

Αρχικά αυτό που εξάγεται από την ανάγνωση της εισήγησης είναι πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης θεωρούσε δεδομενο και αυταπόδεικτο ότι το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων λειτουργούσε με βάση τον Ιορδανικό νόμο του 1958. Μάλιστα για να σπουδαιολογήσει το κύρος της εφαρμογής του Ιορδανικού νόμου 1958 συσχέτιζε τυχόν απάρνηση του νόμου εκ μέρους του Πατριάρχη Ειρηναίου ως εξής:

«Εφημολογείται ο μακαριώτατος προτίθεται να ζητήσει από τις Ισραηλινές Αρχές την έκδοση νέου νόμου, αυτή τη φορά από το Ισραηλινό Κράτος. Το ενδεχόμενο αυτό εάν πραγματοποιηθεί, εμπλέκει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στις έντονες κρατικές διενέξεις και αντιπαραθέσεις της περιοχής και προμηνύει ένα υπό γένεσιν σχίσμα...» (βλ. εισήγηση Οικουμενικού).

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΑΠΟΦΑΣΗ» (23.05.2005) Αγιοταφίτες δήλωναν χαρακτηριστικά πως τυχόν προσφυγή του κ. Ειρηναίου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ κατά του Ιορδανικού νόμου, θα ήταν το κύκνειο άσμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Στην αναπαραγωγή λοιπόν της φήμης ότι ο μακαριώτατος κ.κ. Ειρηναίος θα αμφισβητήσει την ισχύ του Ιορδανικού νόμου και πως θα στηριζόταν στο εσωτερικό δίκαιο του Ισραήλ "σχίσμα" αγόρευε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενώ Αγιοταφίτες αποκαλούσαν την κίνησή του αυτή "κύκνειο άσμα".

Αλήθεια όμως ποιοι καταχθόνιοι μηχανισμοί είχαν τότε επιφορτιστεί να συντονίζουν αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του Πατριάρχη Ειρηναίου και γιατί μέχρι σήμερα Οικουμενικός Πατριάρχης και Αγιοταφίτες δεν έχουν πει το ελάχιστο στην απόκριση του μοιχεπιβάτη Θεοφίλου κατά την επίσημη εμφάνισή του ενώπιον Διυπουργικής Επιτροπής του Ισραήλ ότι ρυθμιστικός παράγοντας για τα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είναι ο Ισραηλινός νόμος;;;

Αυτή η προκλητική δήλωση και συνάμα κυνική ομολογία γιατί δεν αποτελεί σχίσμα και δεν αποτιμάται ως κύκνειο άσμα;;;

Ορίστε και το επίμαχο ντοκουμέντο

Σελίδα Νο.6 από τα πρακτικά Συνεδρίας Επιτροπής Υπουργών του Ισραήλ για το θέμα του Ελληνο-Ορθοδόξου Πατριάρχου των Ιεροσολύμων (11.07.2006). Ντοκουμέντο! Έδιωξαν τον κανονικό Πατριάρχη τάχα σύμφωνα με τον Ιορδανικό νόμο του 1958 και έβαλαν στη θέση του τον αρχιεπίσκοπο Θαβωρίου Θεόφιλο με τον Ισραηλινό!! Απίστευτο;;;


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ