Ροή Ειδήσεων

Νέα Τάξη Πραγμάτων για το Ιδιοκτησιακό Καθεστώς των Παναγίων Προσκυνημάτων στα Ιεροσόλυμα; Μετά το Ναό της Γεννήσεως, UNESCO και για τον Ιορδάνη ποταμό (Α' μέρος)







«Espresso», 24-9-2008: Ο αντικανονικά εκλεγμένος στον πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων, αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου Θεόφιλος, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες απονέμει τον Σταυρό του Τάγματος των Σταυροφόρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα. 

 «Το Παρόν της Κυριακής», 8-2-2009: Ο Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο οποίος εκφώνησε ομιλία στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο πανηγυρικής συνεδρίασης προς τιμήν του, είχε ιδιαίτερη συζήτηση με την ευρωβουλευτή Ρόδη Κράτσα, λόγω της διαχρονικής ενασχόλησής της με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Η κ. Κράτσα είναι εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα του απολογισμού της χρηματοδότησης στις μεσογειακές χώρες και ιδιαίτερα στην Παλαιστίνη...

«Ελεύθερος Τύπος», 23-3-2010: Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα έχει κινητοποιήσει την Ευρω-μεσογειακή Κοινοβουλευτική Συνέλευση ώστε να ανακηρυχθεί ο Ιορδάνης ποταμός  σε «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Η πρόταση και η ιδέα της υιοθετήθηκαν, ενώ το επόμενο βήμα είναι, σε συνεργασία με άλλες πολιτικές ομάδες, να εκδοθεί ένα ψήφισμα σχετικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έχει σπουδάσει στην Κωνσταντινούπολη, «ΤΟ ΒΗΜΑ», 11-12-2011



«Ορθόδοξος Τύπος», 21-1-2011: Η εφημερίδα φιλοξενεί ολόκληρο το κείμενο της ερωτήσεως στη Βουλή του βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ. κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου προς τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα για τα οικολογικά προβλήματα του Ιορδάνη επισημαίνοντας παράλληλα ότι το προσκύνημα των Χατζήδων απειλείται από τα λύματα στην κοίτη του ποταμού. Το εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου υπογραμμίζει ότι η κατάσταση είναι ακόμη αναστρέψιμη εφόσον υπάρξει συντονισμένη παρέμβαση εκ μέρους των εμπλεκομένων κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών. Ο επίλογος δε της ερωτήσεως καταλήγει ως εξής: «Προτίθεστε να ζητήσετε την παρέμβαση της UNESCO για την ανακήρυξη του Ιορδάνη σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς προκειμένου να τύχει πλήρους προστασίας»;


Η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου κοντά στον παραδοσιακό τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου


Υ.Γ. Η πρόσβαση όπου πραγματοποιούνται βαφτίσεις στον Ιορδάνη ποταμό (το τρίτο σπουδαιότερο για τη χριστιανοσύνη θρησκευτικό σύμβολο στους Αγίους Τόπους μετά τον Πανάγιο Τάφο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και τη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ) επιτρέπεται δύο φορές το χρόνο και αυτό καθιερώθηκε με ενέργειες του μακαριστού Πατριάρχη Διοδώρου Α'. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι μοιρασμένη μεταξύ Ισραήλ και Ιορδανίας και η ισραηλινή πλευρά (από το 1967) βρίσκεται εντός κλειστής στρατιωτικής ζώνης. Στην περιφραγμένη είσοδο υπάρχει ειδική σήμανση που προειδοποιεί τους πιστούς τόσο για τη μόλυνση όσο και για νάρκες.

Οπισθόφυλλο: Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2008
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ
ΔΗΜΗΝΙΑΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Εκδότης: Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Μπαρδάκας
 
























 (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...)