Ροή Ειδήσεων

Νέα Τάξη Πραγμάτων για το Ιδιοκτησιακό Καθεστώς των Παναγίων Προσκυνημάτων στα Ιεροσόλυμα; (Β' μέρος)

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος στο Άγιο Σπήλαιο της Βασιλικής της Γεννήσεως μετά τον τερματισμό της καταλήψεως του ιερού προσκυνήματος, αποτέλεσμα της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων (27-4-2002).

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος σε αίθουσα του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Βηθλεέμ. Δίπλα στον μακαριώτατο, ο τότε ηγούμενος και πατριαρχικός επίτροπος αρχιμανδρίτης Πανάρετος. Πίσω τους τζάμια διάτρητα από σφαίρες, αποτέλεσμα της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων (27-4-2002).

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 1969. Τα υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού σε αγαστή σύμπνοια με το Γενικό Πρόξενο στους Αγίους Τόπους, για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ορθοδοξίας και της ρωμηοσύνης. Άραγε ο αντικανονικά εκλεγμένος στον πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου Θεόφιλος εξήγησε στην ελληνική κυβέρνηση και τους Αγιοταφίτες την αφροσύνη του να επισκευάσει το Ναό της Γεννήσεως με χρήματα της Παλαιστινιακής Αρχής;

Δεκαετία 1970. Ελληνική αποστολή του υπουργείου Πολιτισμού στους Αγίους Τόπους. Στο συμβολικό βάπτισμα στον Ιορδάνη ποταμό ο Απόστολος Βούλγαρης. Στο βάθος –σε κόκκινο κύκλο– ο αείμνηστος Παναγιώτης Αγγελίδης. Γιατί αλήθεια στην εκπόνηση της μελέτης έργων αποκατάστασης στο Ναό της Γέννησης, δεν συμμετείχε ελληνικό κλιμάκιο και γιατί κατά τις εργασίες συντήρησης δεν έλαβε μέρος ελληνική εξειδικευμένη ομάδα;



Άγια Θεοφάνεια, 2005. Υποδοχή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου στην Ιεριχώ από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της πόλεως.







Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος με την Αγιοταφιτική συνοδεία του σε περιφερειακούς χώρους της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου.








Συγκέντρωση των προσκυνητών έξωθι της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, με κατεύθυνση τον Ιορδάνη ποταμό, για την τελετή του αγιασμού των υδάτων. Της πομπής ηγείται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος. Τους συνοδεύει τμήμα Αράβων προσκόπων.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ...!