Ροή Ειδήσεων

«Άρχοντας» του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, με θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο της περίφημης Αδελφότητας Οφφικιάλων «Παναγία η Παμμακάριστος», απασχόλησε τις δικαστικές αρχές όταν συνελήφθη στην Τουρκία έπειτα από διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ. Παναγιώτατε, ευλογείτε...

«... Η πρόθεση της κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει τον στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών έχει ανοίξει την όρεξη σε επιχειρηματίες και μεσάζοντες που εμπλέκονται ήδη σε εικονικές αερομαχίες. Την προμήθεια εμφανίζονται να διεκδικούν κυρίως οι Καναδοί και οι Ρώσοι μέσω του κ. Κωνσταντίνου Δαφέρμου, αντιπροσώπου της εταιρείας Scorpion. Το 2001, ο επιχειρηματίας είχε απασχολήσει τις δικαστικές αρχές όταν συνελήφθη στην Τουρκία έπειτα από διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ. Ο κ. Δαφέρμος φερόνταν αναμιγμένος σε υπόθεση λαθρεμπορίας όπλων και πυρομαχικών, παρέμεινε περίπου τρεις μήνες σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος για να επιστρέψει στη Βιέννη όπου και διαμένει. Ο πολυσχιδής επιχειρηματίας κατέχει τον τίτλο του «Άρχοντα» του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, αξίωμα που απονέμεται στους μεγάλους ευεργέτες του Οικουμενικού Θρόνου, και έχει διαθέσει μεγάλα ποσά για την αναστήλωση εκκλησιών στη Χάλκη, ακόμη και στο ελληνικό χωριό Μπελογιάννης της Ουγγαρίας...» («Πρώτο Θέμα», 27.8.2006).




Πράγματι! Τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2006 (σελ. 1018) παρουσιάζουν στη Μητρόπολη Αυστρίας τον εν λόγω επιχειρηματία–χορηγό του Οικουμενικού Θρόνου ως ιδρυτή οργανισμού με κοινωφελή σκοπό.




Πιο αποκαλυπτικό όμως είναι το περιοδικό ΕΚΚΛΗΣΙΑ, το επίσημο δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος (τεύχος 6 – Ιούνιος 2005, σελ. 493, 494). Η είδηση αφορά το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητος των Οφφικιάλων «Παναγία η Παμμακάριστος» για την τριετία 2005–2008. Στην Εξελεγκτική Επιτροπή ξεχωρίζουμε το μέλος Κωνσταντίνο Δαφέρμο, Άρχων Μ. Πρωτέκδικο.

Παναγιώτατε, ευλογείτε...