Ροή Ειδήσεων

Μαρτύριο της σταγόνας για τον Πατριάρχη Ειρηναίο. Δεν έχει πρόσβαση ούτε στη μικρή εκκλησία που βρίσκεται κοντά στο κελί του γιατί από τις 20 Φεβρουαρίου 2008 είναι κι αυτή κλειδωμένη από το Θεόφιλο!

«Από την ημέρα που αναγνωρίστηκε από τους Ισραηλινούς ο Θεόφιλος, οι αγιοταφίτες που πρόσκεινται σε αυτόν (όπως ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος) ασκούν ψυχολογική πίεση στον μακαριώτατο κ. Ειρηναίο για να τον αναγκάσουν να φύγει από τα Ιεροσόλυμα. Οι τελευταίες προκλήσεις ήταν να προσπαθήσουν να του απαγορεύσουν να δέχεται επισκέψεις από πιστούς και προσκυνητές από την Ελλάδα, αλλά και να του πάρουν τα κλειδιά από το ναό της Αγίας Θέκλας όπου ιερουργεί».
 


Το απόσπασμα που διαβάσατε είναι από δημοσίευμα του κ. Φώτη Νάκου («Αδέσμευτος Τύπος» 21.02.2008) και αυτούσιο το βλέπετε δίπλα.

Δυο μήνες σχεδόν αργότερα από τα προαναφερόμενα, αναλυτικότερο ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ρίχνει φως για το τι συνέβη τελικά στο παρεκκλήσιο της Αγίας Θέκλας που γειτνιάζει με το κελί του Πατριάρχη Ειρηναίου. Η πόρτα άλλαξε κλειδαριά από ομάδα κληρικών απεσταλμένη από το Θεόφιλο («Το Παρόν», 13.04.2008).

Υ.Γ. Με την ευχή όλα να είναι στη θέση τους σήμερα παρουσιάζουμε φωτογραφίες-ντοκουμέντο από ανυπολόγιστης αξίας ιερές παλαιές εικόνες (διαφόρων διαστάσεων, τεχνοτροπίας και χρονολογίας) που κοσμούσαν τουλάχιστον ως τις αρχές του 2008 το τέμπλο και τους τοίχους του ναού της Αγίας Θέκλας.

Ο Εσταυρωμένος και τα Λυπητερά από το τέμπλο
                      Τα κεντρικά βημόθυρα του τέμπλου                                                                α

Ο Απόστολος Βαρθολομαίος από το δωδεκάορτο του τέμπλου