Ροή Ειδήσεων

Όλα στο σφυρί. Νέο πωλητήριο από τον παμψηφεί προστάτη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας. Ισραηλινά δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν την εκποίηση της Ρεχάβια και όχι..των Γαργαλιάνων της Μεσσηνίας!

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: CORBIS/APEIRON 


«Δύο φορές κατά το παρελθόν επιχείρησε η Κέρεν Καγιαμέτ  που λειτουργεί ως κτηματική εταιρεία του Ισραήλ να συμφωνήσει την παράταση της εκμίσθωσης της Ρεχάβια. Η πρώτη ήταν επί Πατριαρχίας Διόδωρου. [......] Η δεύτερη φορά που διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις ήταν επί Πατριαρχίας Ειρηναίου, ωστόσο δεν τελεσφόρησαν»
(Το Βήμα, 23.4.2008).

Παραταύτα το 2005 η επινόηση της εκμίσθωσης των ξενοδοχείων Petra και Imperial, τα οποία βρίσκονται λίγο μετά την πύλη της Jaffa, δηλαδή σε εδάφη που διεκδικούνται από Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, ήταν η απαρχή για έναν αδυσώπητο πόλεμο εναντίον του αδιάβλητου και ανεπίληπτου ποιμενάρχη της Αγίας Σιών κ. Ειρηναίου Σκοπελίτη.







Με σύμμαχο τον αντεθνικό διπλωματικό μαραθώνιο της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να καρατομηθεί ο Πατριάρχης Ειρηναίος για δήθεν προσωπική του ανάμειξη στο σκάνδαλο που δημιούργησε ο εκκλησιαστικός υπάλληλος Νικόλας Παπαδήμας, ο επίβουλος αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου Θεόφιλος παρέδιδε τα διαπιστευτήριά του στου Ισραηλινούς, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως εκείνος θα ικανοποιούσε τις προσμονές τους.

«Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ενώ εκλέχτηκε με την υπόσχεση ότι δεν θα πουλήσει γη σε Εβραίους παρουσιάζεται στους ισραηλινούς συνομιλητές του ως «φίλος του Ισραήλ» και «οπαδός του σιωνισμού». Σε ένδειξη καλών προθέσεων ολοκληρώνει τις συμφωνίες (επί πατριαρχίας Διόδωρου) για την παραχώρηση ακινήτων σε ισραηλινές εταιρείες στην πολυτελή περιοχή της Ρεχάβια και στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στην Ιερουσαλήμ» (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 24-25.3.2007).

Τέσσερα χρόνια μετά, άρθρο του ισραηλινού «Newsεπιβεβαιώνει ότι ο μοιχεπιβάτης Θεόφιλος Γιαννόπουλος πούλησε δικαιώματα περιουσιακών στοιχείων της Σιωνίτιδας Εκκλησίας στην πολυτελή περιοχή Ρεχάβια στον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειας Μπεν Νταβίντ (greeknation.blogspot.com, 16.3.2011).

Για τη μυστική συμφωνία μας είχε προϊδεάσει η «Haaretz» ήδη από τις 9.5.2008, σχεδόν πέντε μήνες από την ψευτοαναγνώριση του φατριάρχη Θεόφιλου από την κυβέρνηση Εχούντ Ολμέρτ:

«Την προηγούμενη εβδομάδα η συναλλαγή η οποία είχε συμφωνηθεί με το Εβραϊκό Εθνικό ταμείο (Jewish National FundJNF) παρουσιάστηκε στα μέλη της Ιεράς Συνόδου, τα οποία ανακάλυψαν ότι το Πατριαρχείο είχε συμφωνήσει να παραχωρήσει εκατοντάδες στρέμματα έναντι $ 9.000.000 από το Κράτος του Ισραήλ».


«Το ποσό αποτελεί προσβολή όταν η ιδιοκτησία αξίζει, κατ' εκτίμηση, σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια».

«Ο Θεόφιλος ήταν έτοιμος να κάνει δοσοληψίες με το Κράτος του Ισραήλ αν αυτές αφορούσαν ιδιοκτησίες εντός του γνήσιου ισραηλινού εδάφους και αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τον οποίο η κυβέρνηση τον αναγνώρισε».

«Μοιάζει με κυβερνητική δωροδοκία», λέει ο δικηγόρος κ. Khouri, «αλλά από όσο ξέρω, η Παλαιστινιακή Αρχή δεν είναι καθόλου αντίθετη σε συναλλαγές που έγιναν από την Ελληνική Εκκλησία εντός της Πράσινης Γραμμής και το ίδιο ισχύει και για τους Ιορδανούς».

«Όλα θα γίνουν με διάφανο τρόπο και όλοι θα δουν ότι αυτή είναι μια καλή συμφωνία», διαβεβαιώνει συνεργάτης του Πατριάρχη.




Υ.Γ.1  Δεν ξέρουμε αν ο ανώνυμος συνεργάτης που επικαλείται παραπάνω η εφημερίδα «Haaretz» είναι ο επίσημος δικηγόρος του Θεόφιλου, Ραμί Αλ Μούγκραμπι. Εφόσον όμως συμμετέχει ενεργά σε συμφωνίες μακροχρόνιων μισθώσεων εκκλησιαστικής γης, καταλαβαίνουμε και τι πρεσβεύει. Άλλωστε, σύμφωνα με μαρτυρίες Γάλλων εμπόρων που στάθμευαν στην Γιάφφα, τη διάλεκτο Μουγκραμπί (μείγμα από αραβικά, εβραϊκά και ισπανικά) χρησιμοποιούσαν Ισραηλίτες από το Μαρόκο (Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ, Μαρκ Χιλλέλ, εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ).



Υ.Γ.2  «Άγιε» Κωνσταντίνης στην διευκρίνιση εκ μέρους της Αρχιγραμματείας για την ενοικίαση εκκλησιαστικής γης στην περιοχή Ταλπιότ της Δυτικής Ιερουσαλήμ δεν γίνεται καμία αναφορά ότι υπέρ της αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης είχε υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία ΝΙΤΣΜΠΑ ο Πατριάρχης Διόδωρος. Τότε, η εβραϊκή εταιρεία είχε προτείνει να πληρώσει τέσσερα εκατομμύρια δολλάρια και να παραχωρήσει στο Πατριαρχείο το 33% από αυτά που θα προέκυπταν από την υλοποίηση του σχεδίου. Συμφωνείτε «άγιε» Βόστρων;

Υ.Γ.3 Αλήθεια, μήπως μπορεί ο πάλαι ποτέ αρχιγραμματέας να μας ενημερώσει ποιος έκλεισε τη συμφωνία Διόδωρου-Μόρτο Χαγιάμ;

Εμείς πάντως διαβάσαμε το 2005 ότι ο Ισραηλινός μεγαλοεπιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του οικισμού «Ανδρομέδα» στους λόφους της Γιάφας στο Ισραήλ, επένδυε ταυτόχρονα στην κατεχόμενη Κερύνεια σε λουσάτες κατοικίες, ενώ στη Λεμεσό σε οικιστικές μονάδες σε συνεργασία με Άγγλους και Τουρκοκυπρίους.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ανήκει στη θρησκευτική κοινότητα των Υπερορθόδοξων Εβραίων Haredi.
Τα τελευταία χρόνια, επιχειρηματίες της κοινότητας αυτής δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις και ανάπτυξη γης στην Κύπρο (Hellenic Nexus, Οκτώβριος-Νοέμβριος 2005).

Υ.Γ.4  Ο «άγιος» Τιβεριάδος στη Γάζα έχει προβλήματα. Δεν βρίσκει φαίνεται παπούτσια Jourdin..